HOOGSTE GOUDPRIJS OOIT I.V.M. OORLOG IN OEKRAÏNE, INFLATIE CRISIS EN BANKEN CRISIS!!! VOORHEEN SPIEGELGRACHT 12 - NU VERHUISD NAAR EEN GROTER PAND - BEETHOVENSTRAAT 7A (makkelijk parkeren) - IN VERBAND MET DE DRUKTE - ALLEEN OP AFSPRAAK! - BEL 020 - 4221015

Actuele goudprijs per gram

De koers van goud is onderhevig aan schommelingen op de wereldmarkt. Vraag en aanbod bepalen de actuele goudprijs. Als basis geldt de zogenaamde troy ounce. De actuele goudprijs bij Inkoop Goud Amsterdam is daarvan afgeleid. Wij bieden u de allerhoogste goudprijs per gram. In het verleden, vandaag en in de toekomst.

Gouden Standaard als basis voor de goudprijs vandaag

Goud en zilver werden door de eeuwen heen gebruikt als betaalmiddel vanwege de zeldzaamheid en duurzaamheid. Het bankwezen kwam tot stand toen gedeponeerd goud of zilver kon worden getransfereerd van de ene naar de ander rekening en kon worden geleend tegen vergoeding van rente. De Gouden Standaard is een monetair systeem waarin een vast gewicht aan goud wordt beschouwd als economische rekeneenheid. En die bepaalt de goudprijs vandaag.

Goudprijs per gram als valuta

Al vóór Christus werd zilver gebruikt als betaalmiddel. Later werd ook goud ingezet als valuta. Door de hoge waarde was betalen met een gouden munt echter voorbehouden aan rijken en kooplieden. De goudprijs per gram stond gelijk aan het weekloon van een gewone arbeider. Die moest dus al meerdere weken om een gouden dukaat van 3,5 gram te verdienen. Voor de arbeider was de goudprijs destijds simpelweg te hoog.

Eigenschappen die de actuele goudprijs bepalen

Zuiver goud is een edelmetaal. De zuiverheid van goud voor sieraden wordt gemeten in karaat. Een sieraad van 24 karaat bestaat uit zuiver goud. Vaak is het gehalte van sieraden 58,3% (14 karaat goud) of 75% (18 karaat goud). Hoe hoger het gehalte, hoe hoger de goudprijs. Die wordt op de internationale goederenmarkten gerelateerd aan US dollars per troy ounce. Dat komt overeen met 31,1 gram.

Grafiek om de actuele goudprijs te volgen

Als u de actuele ontwikkeling van de goudprijs zelf wilt volgen dan kunt u de volgende grafieken bekijken:

Goudprijs per troy ounce in US dollar Goudprijs per 1.000 gram in Euro De grafiek geeft steeds de goudprijs van vandaag aan (24 uur).

Goudprijzen per gram bij Inkoop Goud Amsterdam

Inkoop Goud Amsterdam verwerkt de goudprijzen op de internationale markt direct in de goudprijs van vandaag. Omdat wij een groot volume belangrijker vinden dan een grote marge, bieden wij u altijd de hoogste goudprijzen. Dus of de goudkoers nu hoger of lager staat, Inkoop Goud Amsterdam is in alle gevallen het beste adres voor de inkoop van uw goud. Dit blijkt ook uit de Goudtest zoals recent gepubliceerd door VARA Kassa Magazine

Actuele goudprijzen vandaag op de website

De actuele goudprijzen worden door Inkoop Goud Amsterdam dagelijks op de website aangepast. Als u vandaag onze website bezoekt, dan ziet u ook de goudprijzen die vandaag gelden. Vermeld is de goudprijs in gram met als valuta de Euro.

Vaststellen gewicht in gram

Het gewicht van het goud of de sieraden die u inlevert wordt vastgesteld in aantal gram. Dat gebeurt met een geavanceerde weegschaal, die periodiek wordt geijkt volgens de geldende regelgeving. Tijdens het wegen krijgt u een duidelijke uitleg over het aantal gram en het aantal karaat. Een goudeerlijke zaak! Beluister ook de radioreportage die de TROS over Inkoop Goud Amsterdam heeft gemaakt of bekijk onze TV commercial op RTV NH.

Ook de hoogste zilverprijs

Behalve voor de hoogste goudprijs bent u bij Inkoop Goud Amsterdam ook aan het juiste adres voor de hoogste zilverprijs. De werkwijze voor de inkoop van zilver is overeenkomstig onze werkwijze bij de inkoop van goud.